Home Events - TurkFest.de Konzert Mert Demir – Europe Tour 2024 | Frankfurt am main | 2024

Mert Demir – Europe Tour 2024 | Frankfurt am main | 2024

Mert Demir Kimdir?

  • 26 Aralık 1993 tarihinde İstanbul’da doğdu.
  • Mert Demir Pop, bedroom pop, R&B ve arabesk gibi çeşitli müzik tarzlarında şarkılar yapıyor.
  • Gitar, elektro gitar, bas gitar, piyano, klavye ve DJ mikseri gibi enstrümanlar çalıyor.
  • Söz yazarlığı, bestecilik, prodüktörlük ve aranjörlük yapıyor.
  • Mert Demir 2014 yılından beri FadeOut Müzik stüdyosunda çalışıyor.
  • 2017 yılında “Uyan” adlı teklisi ile profesyonel müzik kariyerine başladı.
  • 2019 yılında “Bak Kollarım Burada” adlı ilk albümünü yayınladı.
  • 2020 yılında “Kimim Lan Ben?” adlı iki EP albümünü yayınladı.
  • 2021 yılında “Kimim Lan Ben?” adlı ikinci albümünü yayınladı.
  • 2022 yılında Mabel Matiz ile birlikte “Antidepresan” adlı teklisi ile büyük beğeni topladı.
  • 2023 yılında “Ateşe Düştüm” adlı teklisiyle dönemin en çok dinlenen sanatçısı oldu.

Diskografi:

  • Albümler:
    • Bak Kollarım Burada (2019)
    • Kimim Lan Ben? (2021)
  • EP’ler:
    • Kimim Lan Ben?, Part 1 (2020)
    • Kimim Lan Ben?, Part 2 (2020)
  • Tekliler:
    • Uyan (2017)
    • Karakış (2019)
    • SNKK (2020)
    • Gittiler (2020)
    • Geberebilirim (2020)
    • Göm Beni Çukura (2020)
    • Benim Suçum Günahım Ne? (2020)
    • KEZZAP (2021)
    • 1500 (2021)
    • Herkesin Kafa Gidik (2022)
    • Unutma Beni / Unut Gitsin (2022)
    • Antidepresan (2022)
    • Gözlerime Bak (2023)
    • Laftan Anlamam (2023)
    • İkimize Birden (2023)
    • Ateşe Düştüm (2023)
    • Cehennemin Dibi (2023)
    • Acı Veriyor (2024)
    • Ölüyorum Anla (2024)

Ödüller ve Adaylıklar:

  • 2023 – Kral Müzik Ödülleri – En İyi Erkek Pop Sanatçısı (Aday)
  • 2023 – Altın Kelebek Ödülleri – En İyi Erkek Pop Sanatçısı (Aday)

Müzik Tarzı:

  • Mert Demir, şarkılarında pop, bedroom pop, R&B ve arabesk gibi çeşitli müzik tarzlarını harmanlıyor.
  • Buğulu bir ses tonuna sahip ve akustik ve slow parçaları da kendine has tarzıyla yorumluyor.

Diğer Bilgiler:

  • 2011 yılında O Ses Türkiye yarışmasına katıldı ancak ilk turda elendi.
  • 2016 yılında FadeOut Müzik stüdyosunda çalışmaya başladı ve “Beyaz Giyme” adlı türküyü coverladı.
  • 2020 yılında COVID-19 pandemisi nedeniyle evden canlı konserler vermeye başladı.
  • 2022 yılında Mabel Matiz ile birlikte “Antidepresan” adlı teklisi ile yılın en çok dinlenen şarkılarından biri oldu.
  • 2023 yılında “Ateşe Düştüm” adlı teklisiyle listelerde bir numaraya kadar yükseldi.

Kaynaklar:

Tags:

Date

Nov 25 2024

Time

All Day

Zum Angebot

Zum Angebot

Bundesländer

Hessen

Stadt

Frankfurt
Kategorien
Zum Angebot
QR Code